Organisatie

Humanistisch Verbond Eemland

Vereniging / club

Het werkgebied van de afdeling Eemland van het Humanistisch Verbond beslaat de plaatsen Amersfoort, Barneveld, Nijkerk, Nijkerkerveen, Achterveld, de Glind, Hoevelaken, Hoogland, Hooglanderveen, Bunschoten-Spakenburg, Leusden, Woudenberg en Scherpenzeel.


Afdeling Eemland heeft verschillende activiteiten voor zijn leden. De leden ontvangen regelmatig een digitale nieuwsbrief met informatie over de activiteiten.
Voor leden en belangstellenden organiseren we Humanistisch Cafés meestal op de donderdagavond met een actueel onderwerp. Hiervoor wordt een inleider/spreker uitgenodigd en er is volop gelegenheid mee te praten en te discussiëren. Ook worden voor leden en belangstellenden cursussen aangeboden. Regelmatig is er op de zondagochtend tussen 11 en 13 uur een Koffiezin bijeenkomst om elkaar te ontmoeten. Ook daar wordt vaak een inleider of spreker uitgenodigd om iets over zingeving, cultuur, kunst of een actueel thema te vertellen. Samen met Humanitas organiseren we op de eerste vrijdagochtend van de maand "Vrijdenken op Vrijdag". Een informele gezelligheidsbijeenkomst waarbij iemand uitgenodigd wordt om iets te vertellen over zijn/haar organisatie of een thematisch onderwerp.



De afdeling Eemland participeert in het Amersfoorts Platform voor Levensbeschouwingen en Religies. 

Deel dit:
Contactpersonen van Humanistisch Verbond Eemland