Hilda Mossink

Bewoner, Ondernemer, Professional
Wie is Hilda?

Ik woon in het Vermeerkwartier, in een gezellige buurt. Ben getrouwd met Bart en wij zijn dol op muziek (maken), en zingen beiden in Kwintet D5. Bij 'Gluren bij de Buren' kom je ons gemakkelijk tegen.

Mijn werk en hobbies

Sinds 2012 ben ik actief als voedings- en leefstijlcoach. Mijn praktijk heet 'Eet Echt Eten.' Als jij graag minder medicijnen wilt gebruiken, gezonder wilt worden en wilt afvallen ben je van harte welkom. Kleine veranderingen in je leef- en eetpatroon hebben vaak grote gevolgen voor je gezondheid, je grootste goed. Ik begeleid wekelijks de leefstijlgroep Lopen op Maandag. Daarnaast organiseer ik inspiratielunches en kookcursussen.

Als vrijwilliger begeleid ik scholieren die dreigen uit te vallen. Verder hou ik erg van wandelen en hardlopen. In Den Treek, Park Randenbroek of het Heiligenbergerbeekpark kom ik wekelijks. Heerlijk om zoveel natuur in de omgeving te hebben.

Mijn omgeving

Onze buurt is heel verbonden, op een prettige manier. Elk jaar houden we een straatfeest, daardoor leren we steeds meer mensen kennen. Er is een buurt-app met een kleinere groep bewoners. Daarin houden wel elkaar op de hoogte van vakantie-afwezigheden, lenen we gereedschap e.d.

Mijn droom

Dat ik vanuit mijn expertise en persoonlijke ervaring bijdraag aan het verbeteren van de gezondheid van mijn mede- wijkbewoners en stadsbewoners. Kleine stappen op het gebied van voeding, beweging en mindset hebben grote gezondheidseffecten. Een goede gezondheid is het basisverlangen van vrijwel iedereen. Mijn allergrootste droom is dat er ergens in de wijk een plek is of komt waar informatie over gezondheid, voeding en elkaar ontmoeten samen komt. Een gezellige keuken waar we met groepjes kunnen koken en daarna samen lekker eten en praten over wat ieder van ons bezig houdt. Zo komen meerdere werelden bij elkaar.

Mijn expertise

Ik ben actief in het Gezonde Wijkteam (vanuit de gemeente en de GGD) van het Vermeer- Berg- en Leusderkwartier. Daarin komen verschillende organisaties bijeen die allemaal als doel hebben de gezondheid van de wijk te stimuleren. We organiseren jaarlijks de Fittest voor 55+-ers, samen met SRO. Verder houden we elkaar op de hoogte van wat we doen om elkaar te versterken.

Mijn mogelijkheden

Het is mooi dat er steeds meer aandacht komt voor preventie. Mensen (vooral 40+ ) hebben om gezonder te worden meer ontspanning, regelmatiger bewegen en gezondere voeding (onbewerkt voedsel, minder vaak eten, beperkt koolhydraten en frisdrank en ja... ruim gezonde vetten) nodig. Daarmee kunnen al veel chronische klachten voorkomen worden en zelfs verdwijnen. Dat betekent minder medicatie en meer vitaliteit. Ik speel graag een rol in het begeleiden van mensen om dit te bereiken.

Relevante ervaring

Zeker, ruime praktijkervaring in het coachen en begeleiden van individuele mensen en groepen.

Diensten aangeboden door Hilda
Organisaties van Hilda
Organisaties waaraan Hilda verbonden is
Projecten uitgevoerd door Hilda
Mensen waarnaar Hilda op zoek is
Activiteiten van Hilda
Berichten van Hilda