Leon Linnartz

Ondernemer, Professional
Wie is Leon?

Al jaren geef ik groepsgerichte cursussen en kampen aan kinderen op het gebied van zelfvertrouwen, (mentale) weerbaarheid, veerkracht, sociaal-emotionele ontwikkeling, welbevinden en talentontwikkeling. Ik geef ook individuele begeleiding en personal coaching aan kinderen en jongeren, hun ouders, verzorgers en leerkrachten.


Het doel van deze activiteiten is het verminderen van gedragsproblematiek, emotieregulatie problematiek, depressieve symptomen, verdriet, angsten en overige beperkende invloeden bij het kind.


In Amersfoort geef ik 3x per jaar een kindercursus van 10 weken. 

Mijn werk en hobbies

In 2011 heb ik samen met een collega Superkidz opgericht, omdat ik merkte dat vrijwel alle problemen waar mijn cliënten mee worstelen hun oorsprong vinden in de (vroege) kindertijd. Waarom zou je tot je 35e wachten met het oplosen van die problemen bij een psycholoog of therapeut? Waarom niet aan de slag op een leeftijd dat de problemen ontstaan?


Ik werk graag met kinderen omdat ik vind dat een goed begin het halve werk is.


Ik heb een afgeronde universitaire opleiding Earth Sciences in Utrecht. Vanaf 1991 heb ik als zelfstandig ICT ondernemer in het bedrijfsleven gewerkt.


Ik heb een opleiding gevolgd bij het Goodfield Instituut (zie www.goodfieldinstituut.nl) en ben senior Goodfield therapeut en nonverbale gedragsanalist. Bovendien ben ik geaccrediteerd Journey Practitioner (zie www.nvjp.nl).
Ik bezit het CIVAS-diploma Kindercoach (hbo-niveau) en biedt oplossingsgerichte ondersteuning bij opvoedvragen, gedragsproblematiek en ontwikkelingsachterstand.


Sinds 2004 heb ik een de coachings- en therapiepraktijk Humagnify.


Ik ben als Jeugd- en gezinsprofessional geregistreerd bij de Stichting Kwaliteitsregister Jeugd onder nummer 100024845 (zie SKJ). Ik ben geregistreerd in het AGB-register met AGB-code 94104389 (zie ABG register).

Mijn droom

Ik zou graag zien dat alle kinderen in Amersfoort vrijuit kunnen leven. Open, ruimdenkend, spontaan, zelfbewust en sociaal. Daarbij hebben ze, zeker in de huidige tijd, de juiste ondersteuning bij nodig. De kindercursus van Superkidz vind ik een mooi voorbeeld van effectieve ondersteuning.


Het zou mooi zijn als de benadering en aanpak van Superkidz op brede basis aan ouders, opvoeders en leerkrachten doorgegeven kan worden. Zij brengen de meeste tijd door met kinderen. Hun begeleiding heeft een essentiële invloed.