Persoon

Sander Kooijman

Ondernemer, Professional
Wie is Sander?

Ik woon samen met mijn partner en (pleegkinderen) in de wijk Schothorst Amersfoort. Op dit moment ben ik schoolmaatschappelijk werker in Den Haag en integratief kindercoach in Amersfoort. In oktober 2019 ben ik gestart met mijn integratieve kindercoach praktijk. Super spannend en ontzettend leuk. Ik studeer daarnaast aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie voor integratief kindertherapeut. Daarnaast heb ik sinds kort de Rota academie opgezet. In deze onlinetrainingsomgeving ontwikkel ik trainingen voor kinderen en ouders. Mijn eerste programma BOUWEN aan zelfvertrouwen is af. Wil je meer weten klik even door naar mijn website. Mijn streven is om vanaf nu om de 3 weken een blog of artikel te plaatsen op Randenbroek Schuilenburg samen.

Mijn werk en hobbies

Ik werk bij Xtra Plus bij het Schoolmaatschappelijk werk team in Den Haag op de RKBS de Paradijsvogel en OBS Ypenburg. 
Sinds oktober 2019 studeer ik aan de Nederlandse Academie van Psychotherapie in Amsterdam. Ik wil me door ontwikkelen als integratief kindertherapeut. Sinds januari ben ik betrokken bij Bijzondere gasten Amersfoort en heb ik mijn praktijkruimte in het Parkhuis in Elizabeth Groen. Een fantastische locatie te midden van het Groen en de natuur. Echt een plek waar ik zelf bij van wordt en kinderen en ouders ook.


In mijn vrije tijd ben ik betrokken bij Tafeltennis Vereniging Over 't Net en Hoogland. Ik ben tien jaar actief geweest als jeugd- trainer en coördinator. Het afgelopen jaar ben ik alleen nog actief als speler om wat ruimte vrij te maken voor mijn praktijk plannen en mijn gezin.
Daarnaast heb ik een moestuin bij VTV Emicaer. Het werken in de tuin vind ik heel ontspannend en mijn kinderen gaan ook graag mee.


 

Mijn omgeving

Ik waardeer de oude binnenstad van Amersfoort het groen en de bossen. Inmiddels woon ik sinds 2006 in Amersfoort. Heerlijk midden in het land weg van de randstad. De kunst en cultuur de evenementen in Amersfoort inspireren me. De rust en de gezellige bedrijvigheid. In mijn werk kom ik van alles tegen en dan is het heerlijk om ook weer tot mezelf te komen en dat kan in Amersfoort!

Mijn droom

Amersfoort is voor mij een ontzettend leuk stadje net buiten de randstad. Mijn droom is dat de kinderen in Amersfoort de gelukkigste kinderen worden van Nederland. We hebben Amersfoort gekozen vanwege de rust, de natuur en een leuke bedrijvigheid. Mijn eigen kinderpraktiji komt steeds dichterbij. Het is nu beste druk kinderen, en mijn werk en daarnaast de praktijk. Het zou fantastisch zijn helemaal te gaan voor Amersfoort. 


Op dit moment werk ik twee dagen in de week in Den Haag. Dagelijks zet ik daar mijn kennis en kunde in. Het is mijn verlangen om mijn kennis en kunde hier in Amersfoort in te zetten. Het is mijn wens om me meer te verbinden met Amersfoort. Het zou fijn 

Mijn expertise

Waardevolle blogs en artikelen


Middel van artikelen en blogs draag ik graag bij. Ik ga vanaf november 2020 om de drie weken waardevolle artikelen, blogs en dergelijke plaatsen. Zodat ouders met kinderen kunnen profiteren van mijn kennis en kunde. Op deze manier help ik kinderen en ouders gelijk. Ik schrijf over ontwikkeling en alles wat met opvoeden te maken heeft. Onderwerpen als zelfvertrouwen, zelfstandigheid, veerkracht, zelfproblemen oplossen komen regelmatig terug. Mijn hoofd onderwerp is kinderen met boos gedrag. Op mijn website is bijvoorbeeld een E-book met stappenplan te downloaden voor kinderen met boos gedrag.


Kindercoaching


Wanneer kinderen en ouders willen veranderen dan kunnen ze terecht in mijn praktijk. Mijn praktijk is tijdens de COVIG-19 gewoon open met RIVM maatregelen. Daarnaast kunnen ouders en kinderen ook gebruiken maken van online coaching. Als integratief kindercoach kunnen ouders en kinderen met alle vragen terecht. Ik ben gespecialiseerd in kinderen met boos gedrag. Ik leer kinderen grip te krijgen op negatieve emoties en zelfvertrouwen te ontwikkelen. Klik door naar mijn website en lees wat kindercoaching voor jou kind kan doen. Een traject bestaat uit een intake met ouders, vijf kindsessies en een eindgesprek met beide ouders. Daarna kijken we of de vraag beantwoord is of dat er nog iets nodig is.


Oudercoaching en lossen trajecten
Natuurlijk kunnen er ook losse sessie of een enkele sessie worden afgesproken. Vraag gerust naar de mogelijkheden. 


 

Mijn mogelijkheden

Ik ben energiek, lief, behukpzaam, betrokken, kundig, daadkrachtig, praktisch en oplossingsgericht. Ik heb bijna 20 jaar ervaring in de jeugdhulpverlening. Al deze kennis en expertise bied ik graag aan.

Relevante ervaring

20 jaar ervaring in de jeugdhulpverlening, schoolmaatschappelijkwerker.
gedragsdeskundige bij MEEZHN
Opgeleid tot school maatschappelijkwerk, ontwikkelingspsycholoog en in  4 jarige opleiding tot integratief kindertherapeut.
10 jaar tafeltennis trainer en coördinator
Pleeg (ouder)