Project

Sociaal Vitaal

Geplaatst op 13 december 2016, 10:51 uur

Inwoners van de wijken Vermeerkwartier en Leusderkwartier  in de leeftijd van 65 tot 80 jaar die weinig bewegen, kunnen vanaf 23 maart ervaren hoe gezond en gezellig het is om samen in beweging te zijn. Op die dag biedt de gemeente Amersfoort in samenwerking met SRO en Stichting GALM een fittest aan, speciaal voor senioren niet of in geringe mate actief zijn en graag weer energieker en vitaler in het leven willen staan. Vanaf 30 maart kunt u vervolgens op verantwoorde wijze mee gaan doen aan beweegactiviteiten, met na afloop koffie en thee. Als u op zoek bent naar nieuwe sociale contacten is dit een mooie kans om meer mensen te leren kennen.

Sociaal Vitaal

Het Sociaal Vitaal-project is een beweeg- en gezondheidsproject voor 65-80 jarigen die aan hun fitheid, gezondheid en sociale contacten willen werken. In het programma worden naast wekelijkse bewegingslessen ook voorlichtingen gegeven over verwante onderwerpen zoals gezonde voeding, medicijngebruik en ontspanning. Het is bedoeld voor senioren die nog niet deelnemen aan een beweegactiviteit en in het dagelijkse leven te weinig bewegen.

De groepen komen wekelijks op donderdagmiddag bijeen in de Driehoek.

Gezelligheid

De kracht van het programma is dat u zich vitaler gaat voelen en dat het in de groepen erg gezellig is. Tijdens het sporten zorgt de docent voor een goede sfeer en na het sporten is er gelegenheid om gezamenlijk koffie en thee drinken. De ervaring leert dat een aantal leden van sportgroepen ook buiten de wekelijkse sportuurtjes met elkaar afspreken. Plezier en gezond bewegen gaan samen.

Deskundige leiding

Zowel bij de fittest op 23 maart als tijdens de beweeglessen is er deskundige leiding aanwezig. Bij de fittest worden o.a. bloeddruk, kracht en lenigheid gemeten. Aan het einde van de test krijgt u een advies in welke groep u het beste mee kunt gaan doen.

Veelzijdige deskundigheid

Bij het project zijn vele organisaties betrokken die allemaal hun eigen deskundigheid inbrengen. Het project is een samenwerkingsverband van de gemeente Amersfoort, SRO, Welzin, De Driehoek, de Eerstelijnszorg in de wijk en de Rijksuniversiteit Groningen.

 

Doelgroep
Senioren
Gewenst resultaat 
Zoveel mogelijk ouderen in beweging brengen en ondersteuning bieden in het leggen van nieuwe sociale contacten.
Lopend