Project

Presentatie:Klimaat en de regenwatercoach in Itokan Health Centrum

Geplaatst op 21 juni 2019, 18:22 uur

Naast alle beweegvormen willen we graag een bijdrage leveren aan het bewuster omgaan met onze omgeving. Met als onderwerp dit keer: het regenwater en steen vervangen door groen!

Op initiatief van en in samenwerking met Itokan Health Center geeft Elke Blänsdorf, tuinontwerper en betrokken bij Operatie Steenbreek een presentatie over klimaatvriendelijke inrichting van tuinen met mogelijkheden voor regenwaterinfiltratie en -opvang.

Elke vierkante meter steen die wordt vervangen door groen helpt. Het water kan weer in de bodem zakken, de temperatuur in de stad wordt getemperd, fijnstof wordt afgevangen, insecten, amfibieën, vogels en kleine dieren vinden weer een leefgebied en mensen voelen zich prettiger en gezonder. 

Als voorbeeld kan de nieuw ingerichte tuin bij Itokan Health Centrum dienen, hoe fijn is die nu!

Toelichting

In Amersfoort is Operatie Steenbreek actief. Gemeente, Waterschap en diverse ondernemers in het groen werken samen. Er zijn voorbeeldtuinen gemaakt, er worden workshops gegeven, er zijn regenwatercoaches die advies geven, zoals onlangs op het wijkfeest in Amersfoort-Zuid. Voor meer informatie: www.lekkerinjetuin.nl. 

 

Start: 10.00-11.15 vrijdagochtend 12 Juli
Ruim half uur presentatie en vragen, dan de Itokan Health Centrum tuin in voor praktische tips.
Inloop vanaf: 09.45
Kosten: Gratis
*Opgeven: Noodzakelijk en voor 10 Juli info@itokan.nl
Adres: Itokan Health Centrum, Joannes Tolliusstraat 32, 3818ND Amersfoort

www.itokanhealthcentrum.nl

 

Doelgroep
Volwassenen
Idee
Deel dit: