Project   

Indische Buurt hartveilig maken met 2 AED's

V
Geplaatst op 5 oktober 20, 11:06 uur

Op de website www.hartvoordebuurt.nl/doneer is een crowdfunding actie gestart om samen met de buurt 2 AED's in de openbare ruimte te realiseren.

Toelichting

Twee wijkgenoten zijn gestart met een actie om ook de Indische buurt hartveilig te maken. Daarvoor is het nodig om geld in te zamelen. Als iedereen een klein bedrag bijdraagt vergroten we de overlevingskans van buurtgenoten die een hartstilstand krijgen. En dat kan ook u gebeuren!

We starten een actie om 2 AED’s  die 24 uur per dag gebruikt kunnen worden in de buurt te realiseren. Met 2 AED’s zal de hele wijk een zogeheten 6-minutenzone geworden zijn. Wanneer iemand met een hartstilstand binnen 6-minuten met een AED geholpen wordt is de overlevingskans het grootst.

Ga naar de website en doneer.

Met subsidies van het Reanimatie Netwerk en  steun vanuit het buurtbudget moeten we als buurt circa 2800 euro per AED inzamelen. Dat lijkt veel maar omgerekend komt het neer op 8 jaar lang 5 euro oftewel met 140 gezinnen die 40  euro doneren is de Indische Buurt met 2 AED’s al 8 jaar lang hartveilig. Meer doneren versnelt het bereiken van  het doel maar heeft u het niet zo breed, elke bijdrage is welkom.

AED in Rotaid kast met RNA stickers