Project   

Blue Monday Run Amersfoort: een Marathon in 24 uur!

V
Geplaatst op 12 januari 21, 16:46 uur

Op 18 januari is het weer Blue Monday, zogenaamd de meest 'depressieve' dag van het jaar. Speciaal op deze dag komen we met z'n allen in beweging. We doen dit niet alleen voor onze eigen mentale gezondheid, maar ook om psychische problemen bij jongeren zoals depressie te voorkomen en hen die er last van hebben te ondersteunen.

Met de actie willen we zoveel mogelijk geld ophalen om psychische problemen zoals depressie bij jongeren te voorkomen en hen die er last van hebben te ondersteunen. MIND zet zich in voor jongeren door middel van voorlichting, hulp en advies en door het bevorderen van openheid. De donaties zetten we o.a. in voor het MIND jongerenplatform, waaronder de MIND Young Academy op scholen en de MIND Young Studio, het online platform van MIND-jongeren. Zeker in deze tijd kunnen ze onze steun goed gebruiken.

 

Wat is de MIND Blue Monday Run?

Maandag 18 januari is het weer Blue Monday, volgens de Britse psycholoog Cliff Arnall de meest sombere dag van het jaar. Met de MIND Blue Monday Run vragen we aandacht voor de ernst van een depressie, maar ook voor iedereen die zich in deze uitzonderlijke periode somber voelt. We halen geld op voor jongeren die te maken hebben met psychische klachten. Dit jaar loop je alleen of met z’n tweeën, maar je bent verbonden met alle andere MIND Blue Monday Run lopers.

Toelichting

Als Runningtherapeut en ervaringsdeskundige heb ik dit jaar een solo-actie bedacht: een marathon in 24 uur! 

Ik start zondag 17 januari om 16:00 uur en loop tot maandag 18 januari  15:00 uur elk uur een ronde van 1,76 km.

Je kan mijn actie op verschillende manieren steunen: 

1. Stort een bedrag via mijn pagina en steun zo direct jongeren met een depressie: https://www.doemeemetmind.nl/actie/mirjam-melai-3

2. Loop een rondje mee! Je kan je aanmelden via runwaysamersfoort@gmail.com

3. Op een andere manier, waarbij je me een hart onder de riem steekt, helpt om niet in slaap te vallen en toch door te gaan ondanks slaaptekort, etc,

Ik hoor graag van je! Groetjes Mirjam Melai

Gewenst resultaat Mijn streefbedrag was €1000,- en dat heb ik gehaald! Maar hoe gaaf zou het zijn, als dit bedrag op het dubbele uit zou komen?
Dit geld gaat allemaal naar Stichting Mind, die dit geld inzet voor projecten voor jongeren met depressie en voor het ondersteunen van hun omgeving.
In deze tijd een heel dankbaar en realistisch doel!
Mirjam Melai, Ruunninghterapeut
Stichting Mind