Project

Zomervoetbal Amersfoort

V
Geplaatst op 22 juni 21, 21:13 uur

ZOMERVOETBAL IN AMERSFOORT o.a. bij Amsvorde

In de maanden juli en augustus kan iedereen tussen 25 en 65 jaar uit Amersfoort (en directe omgeving) deelnemen aan het Zomervoetbal. Deze leeftijdsgroep is het afgelopen jaar door corona nauwelijks aan teamsporten toegekomen en krijgt nu alsnog de kans. Dit ondanks dat de meeste voetbalclubs grotendeels met zomervakantie zijn en zich alweer voorbereiden op het nieuwe seizoen vanaf september.

Doel van het Zomervoetbal is om mensen (weer) in beweging te krijgen en de gezondheid te bevorderen middels voetbal. Daarnaast zijn sociale contacten belangrijk met een coronaproof samenzijn na afloop. Subdoel is dat het voetbalverenigingen wellicht nieuwe leden oplevert.

Het Zomervoetbal is bedoeld voor iedereen die in staat is om tegen een bal te trappen, deelnemers hoeven geen lid te zijn van een club, maar dit mag wel. Juist mensen die al langere tijd niet meer gevoetbald hebben en dit eigenlijk wel weer zouden willen doen, in een veilige setting, zijn uitgenodigd. Er wordt op een half veld gespeeld, en slidings en zwaar fysiek contact zijn verboden. Verder is er een fairplay-reglement waar deelnemers zich aan dienen te houden.

Er zijn verschillende categorieƫn, te weten: vrouwen 25+ (25-65 jaar) en mannen 25+, mannen 35+ en mannen 45+. Zij kunnen deelnemen aan wedstrijden in toernooivorm. Er zijn ook trainingen voor degenen die al langer niet gevoetbald hebben, of degenen die eerst aan de fysieke conditie willen werken. Zij kunnen later instromen bij de wedstrijden op een gewenst moment, maar dit hoeft niet. De trainingen vinden op woensdagavond plaats voor mannen 25+ en mannen 35+, en op vrijdagavonden voor vrouwen 25+ en mannen 45+ bij voetbalvereniging Amvorde van 18.30-19.15 uur.

De wedstrijden in toernooivorm zijn voor mannen 25+ en mannen 35+ op woensdagavonden vanaf 19.30 uur bij Amsvorde en op zondagmiddagen vanaf 15.00 uur bij VVZA. De wedstrijden in toernooivorm zijn voor vrouwen 25+ en mannen 45+ zijn op vrijdagavonden vanaf 19.30 uur bij Amsvorde en op zondagavonden vanaf 19.30 uur bij VVZA.

Deelnemers kunnen per activiteit tot 3 uur van tevoren inschrijven. Deelnemers kunnen dus afhankelijk van hun situatie en vakantieplanning zelf flexibel aangeven wanneer zij mee willen doen.

Meer info en aanmelden kan via de website: www.zomervoetbalamersfoort.nl

Illustration
 
Documenten