Project

Sprankelende lockdown-aktiviteit voor in de kerstvakantie

Geplaatst op 21 december 2021, 10:04 uur
Illustration

Doe nu mee met het project Een Creatieve Knuffel voor Jou!

Kinderen/jongeren en senioren maken samen een kunstwerk naar aanleiding van de corona-crisis.

Hoe werkt het:

- Vorm een tweetal bestaande uit een kind/jongere en een senior (vanaf 65 jaar). Bijvoorbeeld kleinkind-grootouder, jongere-oudere buurtgenoot. Het mag familie zijn, buren, straatgenoten of anders. Alles is toegestaan.

Toelichting

- Vraag elkaar hoe je de corona periode ervaart, bv: wat mis je het meeste door de lockdown, hoe ziet je dag er nu uit, waar kijk je naar uit als dadelijk weer meer open gaat, etc.

- Maak een kunstwerk naar aanleiding van jullie gesprek.

- Het kunstwerk mag van alles zijn, bijvoorbeeld: tekening, schilderij, foto, filmpje, liedtekst, krijttekening op straat, etc etc. Wees creatief en eigenwijs. Alles is goed!

- Het kunstwerk hoeft niet perfect te zijn. Als jullie er tevreden mee zijn, dan is het goed. Het doel is om met elkaar in contact te komen, niet om een professioneel kunstwerk te maken!

- Jullie contact kan zowel fysiek zijn (wel coronaproof!) of via telefoon/beeldbellen.

- Als het werk klaar is, maak dan een korte tekst erbij: wie hebben het gemaakt (voor- en achternaam), jullie leeftijden, hoe verliep het maken van het kunstwerk, welke materialen zijn gebruikt, andere dingen die je nog wilt vertellen over het kunstwerk en/of de samenwerking.

Doelgroep
Jongeren, 11-22 jaar, Senioren
Gewenst resultaat Maak een foto van het kunstwerk en mail dat, samen met het bijbehorende tekstje naar: marlies@stichtingsmaak.nl. Ook ontvangen we graag een foto van jullie. Als je dat niet liever niet wilt, dan is het ook goed.
- Uiterste inleverdatum: vrijdag 14 januari (de laatste lockdown dag)
- We zetten de kunstwerken, bijbehorende teksten en info over de makers op onze website: https://stichtingsmaak.nl/een-creatieve-knuffel-voor-jou/
Deel dit: