Project
Lopend

Pareltjes van Zuid

Geplaatst op 25 april 2023, 09:30 uur
Illustration

Kom op 3 juni naar het Juliana van Stolbergpark voor de Pareltjes van Zuid!

 

Toelichting

Wanneer je het over een parel hebt, dan denkt iedereen aan een prachtige kraal die veilig opgeborgen zit in een oester. Ze zijn zeldzaam en je moet er best wel wat moeite voor doen om ze te vinden. Toch liggen deze verborgen schatten niet alleen op de zeebodem en kunnen ze dichterbij zijn dan je denkt. Stichting Bewonersinitiatieven Amersfoort-Zuid (BAZ), die het festijn organiseert, heeft er al een flink aantal ontdekt en wil deze graag met de ruim 20.000 inwoners  van de wijk delen. 
 
Op zaterdag 3 juni wordt in het Juliana van Stolbergpark het vroegere wijkfeest georganiseerd, met de nadruk op vroeger. Want deze editie is anders dan je gewend bent.
Tijdens dit jaarlijks terugkerend evenement kun je interessante presentaties volgen, actief meedoen aan inspirerende workshops, genieten van een hapje en een drankje, en nog veel meer. 
Zo kan je tijdens dit festijn meer te weten komen over de rijke geschiedenis van Amersfoort-Zuid en ontdekken hoeveel verschillende buurten er in de wijk zijn (meer dan je denkt!). Voor degenen die liever met hun handen bezig zijn, staat een aantal kunstenaars te popelen om je kennis te laten maken met hun technieken en hun werk. Voor de jeugd zijn er workshops rappen en graffiti.
Uiteraard mag sport op een dag als deze niet ontbreken, dus hebben we een aantal pareltjes voor je verzameld. Niet alleen voor de jongeren onder ons. Denk bijvoorbeeld aan schermen en freerunning, maar ook jeu de boules en de vierfiets. 
 
Het is er allemaal en nog veel meer. Het doel is om de komende jaren steeds weer verborgen parels onder de aandacht te brengen die de wijk doen glanzen. Dit kunnen bewonersinitiatieven, organisaties of particulieren zijn die met hun werk en/of hobby de wijk een beetje mooier maken en die dat tijdens het wijkfeest graag met talrijke wijkgenoten willen delen.
 
De voorbereidingen voor dit festijn zijn inmiddels al in volle gang. Heb jij er al zin in? Hou dan de website en de wekelijkse nieuwsbrief van deze website in de gaten voor meer informatie over de Pareltjes van Zuid en de programmering. 
Met vragen kun je terecht op wijkfeest@amersfoortzuid.nl.

Doelgroep
Kinderen, 0-11 jaar, Jongeren, 11-22 jaar, Volwassenen, Senioren
Deel dit:
Projectleiders
Verantwoordelijke organisatie
Betrokken locaties
Georganiseerde activiteiten