Vacature / hulpvraag

Wil jij ons helpen?

geplaatst op 19 mei 2021, 11:49 uur, door Wijkwerkgroep Amersfoort Zuid
contactpersoon Hetty Buist

Wijkwerkgroep Zuid zoekt versterking

De wijkwerkgroep Amersfoort Zuid werkt aan een sociaal sterke wijk. We ondersteunen mensen die initiatieven nemen en helpen door mee te denken over plannen en projecten. Ook geven we advies over de besteding van geld dat de gemeente beschikbaar stelt via Projecten#InDeBuurt. De wijkwerkgroep bestaat op dit moment uit tien mensen: vijf bewoners en vijf professionals van verschillende organisaties die in onze wijk actief zijn.

We zijn op zoek naar mensen die als vrijwilliger willen helpen bij de twee doelen uit het wijkplan:

    Informatie voor iedereen
Er zijn in Amersfoort Zuid veel wijkvoorzieningen, initiatieven en activiteiten. Het is belangrijk dat iedereen daarvan weet. Daarvoor schrijven we bijvoorbeeld berichten in de wijkkrant of de wijkwebsite. Wie wil ons hierbij helpen? We zoeken mensen die het leuk vinden om te volgen wat er allemaal gebeurt en daarover berichten te maken, bijvoorbeeld voor sociale media.

    Opgroeien
Het is heel belangrijk dat kinderen en jongeren prettig en veilig kunnen opgroeien in Amersfoort Zuid. Dat er voldoende plekken zijn om te spelen en waar kinderen hun talenten (verder) kunnen ontwikkelen. Wie wil ons bij dit wijkdoel helpen? We zoeken mensen die het leuk vinden om contact te houden met initiatiefnemers, vragen ophalen en helpen bij advies over projecten voor kinderen en jongeren.

Woon jij in Amersfoort Zuid (Vermeerkwartier, Bosgebied, Bergkwartier of Leusderkwartier) en heb je een paar uur per week vrij om aan één van deze twee wijkdoelen te werken? Dan willen we graag met jou in contact komen. Je gaat samenwerken met mensen van de wijkwerkgroep en in overleg bepalen we wat je precies gaat doen.
Stuur een mailtje naar Hetty Buist, buurtnetwerker of bel 06-1093 2423. In een persoonlijk gesprek leggen we onze verwachtingen en jouw mogelijkheden naast elkaar.