Deze vraag is ingetrokken
Vacature/hulpvraag

Voorleesvrijwilliger voor oudercafe Het MiereNest

Geplaatst op 16 maart 2023, 17:14 uur
Illustration

Vind jij het leuk om (prenten)boeken voor te lezen aan kinderen in de leeftijd van 2 tot 4 jaar? Voor oudercafe Het MiereNest zijn we op zoek naar voorleesvrijwilligers, misschien is dat iets voor jou?

Het MiereNest 
Het MiereNest is een plek in Huis Miereveld waar (groot)ouders elkaar kunnen ontmoeten. Voor de gezelligheid maar ook bijvoorbeeld om ervaringen te kunnen delen en met elkaar te kunnen sparren terwijl de kinderen lekker aan het spelen zijn.  Regelmatig zijn er leuke activiteiten of komt een deskundige iets vertellen over een aansprekend onderwerp.  

Wat ga je doen?
Je leest tijdens het MiereNest ongeveer een kwartiertje voor aan de kinderen & daarna doe je nog een spelletje dat met het verhaal te maken heeft of knutsel je iets met de kinderen. De kinderen zijn in de leeftijd van circa 2 tot 4 jaar. Je kunt die activiteit zelf bedenken of doet dat samen met de coordinator

Wanneer?
Het MiereNest is er eens in de twee weken van 10.00-11.30u. Het is prettig als je iig van 10.30-11u beschikbaar bent een een tot twee keer in de maand kunt komen voorlezen. Je kunt zelf aangeven welke vrijdagochtenden je beschikbaar bent.

Wat vragen we van jou?
- Je kunt een geldig VOG overleggen (dat vragen wij kosteloos voor je aan)
- Je hebt ervaring met het omgaan met kinderen en ouders & hebt plezier in contact met hen
- Je bent toegankelijk en kunt zowel volwassenen als kleine kinderen je volle aandacht geven
- Je bent op structurele basis beschikbaar (een tot twee keer per maand een vrijdagochtend)
- Je vindt het leuk om mee te denken over de invulling van het voorlezen & de activiteit erna

Wat krijg je ervoor terug? 
- Een duurzame, gezellige en mooie (werk)plek met betrokken collega’s
- In no time een groter en diverser netwerk
- Leuke activiteiten om andere vrijwilligers te ontmoeten
- Mogelijkheid tot het volgen van trainingen/workshops
- Bijdragen aan een nog leukere buurt
- Ruimte voor jouw ideeën
- En nog veel meer..:)

Wie zijn wij?
Huis Miereveld, gevestigd op Miereveldstraat 72, is een bruisende plek in Amersfoort-Zuid die ruimte biedt voor ontmoeting, ondernemen en activiteiten. Door, met en voor wijkgenoten. 

We willen graag een open en toegankelijke plek zijn waar ontmoeten, duurzaamheid/circulariteit en positieve gezondheid centraal staan. Stichting Bewonersactiviteiten in Huis Miereveld organiseert in dat kader verschillende activiteiten. Als wijkgenoot is het ook mogelijk om hier zelf activiteiten voor de buurt te organiseren. 
 
De Huiskamer en Wij(k)tuin zijn allebei primair bestemd voor jou als bewoner van Amersfoort-Zuid. Als ontmoetingsplek, om een boek te lezen, deel te nemen aan activiteiten of om je laptop open te slaan onder het genot van een kop koffie en goed gezelschap.  

Andere ruimtes in het pand worden gebruikt door kleine bedrijven en maatschappelijke organisaties: de huisgenoten. 

In Huis Miereveld staan circulariteit en duurzaamheid centraal. We streven ernaar niets onnodig weg te gooien: niet het gebouw, geen spullen, geen gezondheid en geen menselijk talent.  Samen met jou maken we de wereld graag zo nog een beetje mooier!

Organisatie
Huis Miereveld
contactpersoon
Jessica Pepermans
Deel dit: