Wens

Gezocht Amersfoortsers die het idee “Welzijn op de fiets” gaan vormgeven

Illustration
Geplaatst op 3 juli 2023, 13:28 uur

Houd jij van fietsen en de vrijheid die het je geeft? Wil jij het fietsen met iemand die dit niet meer alleen kan, Amersfoort breed mogelijk maken? Elke fietsrit is samen genieten. Die ervaring gunnen we iedereen!

We zijn op zoek naar maatschappelijk betrokken, creatieve Amersfoorters. Amersfoorters die het idee om het fietsen ook voor mensen met een beperking in de balans, geheugen, gehoor, zicht en bewegingsapparaat mogelijk willen maken. Vrijwel iedere Nederlander houdt immers van fietsen en het hebben van contacten. Amersfoort staat voor vitale mensen in een vitale leefomgeving.

Daarom hebben we jouw organisatietalent nodig om ons plan te doen slagen, om zoveel mogelijk mensen te laten bewegen en te laten genieten van het buiten zijn. Word je al enthousiast, zit netwerken en organiseren je in het bloed en wil je tijd investeren om dit idee van de grond te tillen, meld je dan aan. Ook wanneer je meer informatie wilt.

Doel: Een strategisch plan dat meer Amersfoorters samen op de fiets aan het bewegen krijgt. Een plan dat maatschappelijke betrokkenheid en contacten d.m.v. het duofietsen creëert.
Inzet: In overleg met de andere betrokkenen. Wijk-/buurtgericht en overkoepelend, Amersfoord breed.
Resultaat: Een duurzaam initiatief dat velen welbevinden, ontmoetingen, geluk en plezier oplevert. Een bijdrage aan Positieve Gezondheid. Ook voor jezelf!

Info: Marie-Louise Hehenkamp, Marie-Louise@buitengewoonfiets.nl 06 – 5088 2360.

Wie zijn wij – www.buitengewoonfiets.nl
De St. BuitenGewoonFiets is sinds 2015 actief om op aangepaste fietsen met fietsvrijwilligers en hun gasten op stap te gaan. Met de elektrisch ondersteunde duofiets en/of vierfiets, kan genoemde groep weer naar buiten op de fiets. Heerlijk de wind door de haren voelen, de zon op het gezicht en soms een spatje regen. De natuur in, boodschappen doen of een terrasje pakken in de binnenstad… Er wordt uitgegaan van wensen van het individu, binnen de mogelijkheden van de vrijwilligers. Stichting BuitenGewoonFiets werkt Amersfoort breed samen met andere organisaties en Amersfoorters, om bovenstaand doel te realiseren.

Illustration
 
Mensen die deze wens delen: 3
Aantal helpers: 1
Ik deel deze wens Ik wil helpen Ik wil trekker zijn
Deel dit:
1 reactie

Yvonne Steenmetz

vr 7 juli 2023 17:29
Ik wil vrijwilliger zijn om met mensen te fietsen, ik heb op dit moment geen ruimte om trekker van dit project te zijn. Met vriendelijke groet, Yvonne Steenmetz (06 276 15 801)
Helpers van deze wens: 1
Overige personen die deze wens delen: 2