Bericht

advies en steun voor mantelzorgers tijdens de maatregelen tegen Corona

Geplaatst op 17 april 2020, 16:44 uur

Wat betekenen de maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus voor de mantelzorger? Deze uitzonderlijke situatie vraagt erom dat we elkaar zoveel mogelijk helpen. Wij vanuit Indebuurt033 geven graag advies en tips waar mantelzorgers terecht kunnen voor informatie.

‘Beperk je bezoek aan oudere en kwetsbare mensen.’ Dat is één van de maatregelen van het kabinet in de strijd tegen het coronavirus. Een begrijpelijk advies, want we willen mensen beschermen. Maar hoe doe je dat als je mantelzorger bent en je thuis zorgt voor je gehandicapte kind of je ouder die kwetsbaar is?

In bijgevoegde brief geven we advies aan mantelzorgers en vindt je de meest gestelde vragen over mantelzorg en coronavirus. Ook vindt je het aangepaste aanbod voor mantelzorgondersteuning en de dienstverlening van de informatiewinkels.

Applaus voor de mantelzorger

We begrijpen dat de verschillende maatregelen veel consequenties hebben voor de mantelzorger en er nog meer zorg op de schouders terecht komt. Het vraagt veel improvisatie, maar misschien ontstaan er ook nieuwe mogelijkheden. Natuurlijk verdienen de mantelzorgers niet alleen in deze periode de nodige waardering, maar iedere dag! Ze zetten zich immers dagelijks, soms dag en nacht, met hart en ziel in voor hun naaste. Vooral nu er meer verwacht wordt, willen wij onze waardering extra laten blijken. Het massale applaus van afgelopen dinsdag 17 maart was voor iedereen die zorgt voor een ander tijdens het coronavirus, dus ook voor de mantelzorger!

 

 

 

Illustration
 
Documenten
Deel dit: