Bericht

Buurtbudget 2019

Geplaatst op 17 januari 2019, 22:19 uur

Ook dit jaar is er weer geld beschikbaar in de vorm van het buurtbudget. Er zijn inmiddels al enkele aanvragen ontvangen, maar er is nog heel veel ruimte voor andere aanvragen.

Dus organiseert u een activiteit in of voor één van de wijken, buurten of straten van Amersfoort Zuid (Bergkwartier, Bosgebied, Leusderkwartier of Vermeerkwartier, inclusief Dorrestein) die de bewoners dichter bij elkaar brengt of organiseert u een straatfeest voor uw straat of meerdere straten, dan is er een mogelijkheid dat u (een deel van) de gemaakte kosten vergoed kunt krijgen uit het buurtbudget.

U kunt het buurtbudget aanvragen via de wijkwebsite (www.amersfoortzuid.info), kies bovenaan de pagina voor buurtbudget voor de voorwaarden en het aanvraagformulier. Lees aub de voorwaarden goed door, om teleurstelling te voorkomen.

Activiteiten, bijvoorbeeld gezamenlijk de straat opfleuren, periodiek koffie of thee, een uitje voor speciale groepen woonachtig in genoemde wijken, aangevraagd voor 15 maart 2019 krijgen begin april 2019 bericht of de aanvraag is geaccepteerd en welk bedrag vergoed gaat worden aan de hand van ingezonden rekeningen. Aanvragen ontvangen na 15 maart 2019 komen op een wachtlijst terecht en worden op een later moment, mits er nog budget beschikbaar is, alsnog beoordeeld. 

Vindt uw activiteit plaats in het eerste kwartaal, dan zal er zo snel mogelijk gekeken worden in hoeverre ondersteuning mogelijk is.

Straatfeesten kunnen tot 1 juni aangevraagd worden, echter maximaal 50 straatfeesten zullen gesteund worden. Wees er dus op tijd bij.

Ondervindt u problemen bij het aanvragen, stuur dan even een mailtje naar buurtbudget@amersfoortzuid.nl , dan neemt iemand van de werkgroep Buurtbudget zo snel mogelijk contact met u op.

Deel dit: