Project

Lopen op Maandag

Geplaatst op 30 mei 2019, 15:54 uur

Marcelle van der Veen (Arboverpleegkundige en trainer Bewust Hardlopen) en Hilda Mossink ( Leefstijlcoach bij Eet Echt Eten) bieden het laagdrempelige leefstijlprogramma Lopen op Maandag. Elke maandagochtend een wandeling in Den Treek, met eenvoudige oefeningen. Aanvullend elk kwartaal een Klompenpadroute en een Inspiratielunch. Tijdens de wandeling kunnen deelnemers hun gezondheidsvragen stellen aan een van ons. De Inspiratielunch is ook toegankelijk voor andere wijkbewoners, zij kunnen zich aanmelden via info@eet-echt-eten.nl. Op deze pagina vind je de actuele thema's en bijbehorende data. 

Toelichting

Ons doel is om ruimte te bieden aan ontmoeting en al wandelend delen van thema's die te maken hebben met gezond ouder worden. Wat kun je zelf doen op gebied van beweging, een ontspannen mindset en gezonde voeding om zo lang mogelijk vitaal te blijven. En wat kun je doen om zo lang mogelijk zonder medicatie te kunnen. Paprika in plaats van pillen. Het houdt je veel langer vitaal en je blijft zelf de regisseur van je gezondheid. Je kunt zelf veel meer doen dan je vaak denkt.

 

Doelgroep
Volwassenen
Gewenst resultaat 
We hopen mensen te inspireren om ook buiten de wandelgroep elkaar op te zoeken, samen wandelen. Samen recepten delen en hopelijk in de toekomst kleine kook- en eetgroepjes vormen. Zo voorkomen we sociaal isolement, stimuleren we ontmoeting. Gezond leven is veel makkelijker als je het samen doet, en ook nog eens veel leuker.
Lopend
Deel dit:
Laatste 2 projectupdates

Hilda Mossink

Project volgens planning

Lopen op Maandag loopt lekker;-) Elke maandagochtend om 8.30 uur, weer of geen weer gaat een groep 50+ers op pad Den Treek in. Het is wel vroeg, zeker in de winter als het nog bijna donker is. Maar... je krijgt alleen maar spijt van niet-gaan. De groep bestaat inmiddels uit 20 leden en er zijn nog r... lees meer
0
Open de update in eigen pagina

Hilda Mossink

Project volgens planning

We lopen nog steeds elke maandagochtend in Den Treek. De groep van 20 wandelaars blijft aardig constant van samenstelling. Daardoor ontstaan er steeds meer hechtere contacten binnen de groep. In kleine setting gaan deelnemers met elkaar op pad, wandelen, naar een museum, vrijwilligerswerk doen in de...

lees meer
0
Open de update in eigen pagina